Dakbedekking plaatsen Assen

Wilt u uw dakbedekking laten inspecteren of repareren, of wilt u nieuwe dakbedekking aan laten leggen? De dakdekkers van Jongsma Dakbedekkingen zijn er voor al uw dakdekkersklussen in en rond Assen. Maak gebruik van het contactformulier , of neem direct contact met ons op via 0592 - 23 02 02.

Functie dakbedekking Assen

Zodra dakbedekking op het dak aangebracht is, helpt het deze te beschermen tegen water, zon, sneeuw en tocht. Met verloop van tijd kan de dakbedekking zwakke plekken gaan vertonen, waardoor het risico op lekkage steeds groter wordt. Om lekkage te voorkomen is het van belang uw dak regelmatig te laten inspecteren door een vakkundige dakdekker.

Als een kleine beschadiging aan het dak niet tijdig opgemerkt wordt, kan deze met de tijd veel schade aanrichten. Denk hierbij aan slechtere isolatie, houtrot, grijze vochtplekken en schimmel op plafonds en muren. Door eventuele beschadigingen aan uw dak tijdig in kaart te brengen kan Jongsma Dakbedekkingen u helpen grotere overlast te voorkomen.

Mogelijkheden dakbedekking Assen

Er wordt niet altijd hetzelfde materiaal gebruikt voor dakbedekking. Dit hangt af van wat voor soort dak het is. Zo zijn er bijvoorbeeld platte daken, maar ook hellende. Materiaal dat vaak gebruikt wordt is bijvoorbeeld bitumen, metaal of kunststof. Dit wordt dan aan de binnenkant of aan de buitenkant van het dak aangebracht. Om er voor te zorgen dat het water lekvrij kan worden afgevoerd, moet er ook gekeken worden naar een bijpassende afvoer.

De meest gebruikte dakbedekking voor platten daken, zoals garages, dakkapellen en tuinhuisjes, is bitumen. Deze dakbedekking kan goed gecombineerd worden met dakisolatie, is makkelijk inzetbaar en relatief goedkoop. Daarbij is het vaak recyclebaar, wat het een duurzame keuze maakt. Het is soms ook mogelijk om bitumineuze dakbedekking in te zetten voor hellende daken.

Dakbedekking in combinatie met isoleren

Het gebeurt regelmatig dat dakbedekking ingezet wordt in combinatie met dakisolatie. Omdat warme lucht opstijgt kan er veel warmte verloren gaan via het dak, als deze niet goed geïsoleerd is. Een betere dakisolatie kan zowel het milieu als de energierekening ten goede doen. Moet uw dakbedekking vervangen worden, kunt u overwegen of u ook gelijk de dakisolatie aan wilt pakken.

Geen dak is hetzelfde, en dat maakt dat de vaardigheid en de kennis van de dakdekker zo belangrijk. De dakdekkers bij Jongsma Dakbedekkingen beschikken over een ruime ervaring in de verschillende dakwerkzaamheden. Bij ons kun je professioneel advies en betrouwbare service verwachten. We bieden effectieve reparaties en maken gebruik van de beste materialen.

Contact met Jongsma Dakbedekkingen voor onderhoud of plaatsing dakbedekking in Assen

Misschien heeft u al lekkage opgemerkt, of heeft u last van stormschade. Om ervoor te zorgen dat de schade niet nog groter wordt is het belangrijk zo snel mogelijk een vakman in te schakelen. Vraag Jongsma Dakbedekkingen om een vrijblijvend adviesgesprek, of vraag alvast een offerte aan.

Zoekt u met spoed een professionele dakdekker omdat uw dakbedekking aan vervanging toe is, of wilt u deze laten inspecteren of repareren? In Assen kunt u bij Jongsma Dakbedekkingen terecht voor iedere dakdekkersklus. Schakel zo snel mogelijk een vakman in door het contactformulier in te vullen, of te bellen naar 0592 - 23 02 02.