Dakrenovatie Assen

Is uw dak toe aan een professionele inspectie of renovatie? In Assen staan we bij Jongsma Dakbedekkingen voor u klaar voor iedere dakrenovatieklus. Neem contact met ons op via het contactformulier of door te bellen naar 0592 - 23 02 02.

Functie dakrenovatie Assen

Een dak heeft veel invloed op de waarde van uw woning en uw energieverbruik, en bepaalt ook nog eens hoe uw woning eruit ziet. Zeker met de Nederlandse weersomstandigheden krijgt een dak veel te doorstaan. Harde wind, felle zon, zware regenval en vorst dragen allemaal bij aan slijtage. Dit kan niet alleen resulteren in kleine beschadigingen, zoals scheurtjes of blaasvorming, maar ook tot lekkage of doorzakking van de dakconstructie

Bij dakrenovatie wordt er iets aan het dak vernieuwd. Bij dakreparatie hoeft dit niet het geval te zijn. Met dakrenovatie wordt het dak bijvoorbeeld beter geïsoleerd of waterafstotend gemaakt. Soms is het niet nodig om voor renovatie te gaan en volstaat een reparatie. Maar als uw dak al een tijdje meegaat en vaak dezelfde problemen veroorzaakt, kan het verstandig zijn om voor dakrenovatie te gaan.

Dakinspectie Assen

Kleine beschadigingen kunnen op lange termijn leiden tot grote beschadigingen en grote onkosten. Door uw dak tijdig te laten renoveren, kunt u dit soort onveilige situaties en hoge onkosten voorkomen. Wacht dus niet te lang wanneer u deze beschadigingen opmerkt, maar trek zo snel mogelijk bij een vakman aan de bel.

Twijfelt u aan de kwaliteit of de conditie van uw dak? Vraag Jongsma Dakbedekkingen voor een professionele dakinspectie. Het is verstandig om dit standaard eens in de paar jaar te laten doen. Bij een dakinspectie wordt er gekeken naar plekken die een risico vormen voor lekkage, beschadigingen in de dakbedekking en in de dakgoot.

Kosten dakrenovatie Assen

De kosten van dakrenovatie variëren, afhankelijk van het type dakbedekking, het soort beschadigingen en de grootte van het dak. Dakrenovatie aan een schuin dak kost bijvoorbeeld veel meer tijd dan aan een plat dak. Daarbij is materiaal als bitumen minder prijzig dan dakpannen. Gemiddeld kost het renoveren van een plat dak 1500 euro, en het renoveren van een schuin dak 5000 euro.

Waar rekening mee houden bij dakrenovatie

Er zijn een aantal dingen die u mee kunt nemen in uw overweging als u het dak laat renoveren. U zou bijvoorbeeld de renovatie samen kunnen laten vallen met andere werkzaamheden aan uw dak. Denk hierbij aan het plaatsen van Dakisolatie en zonnepanelen, het laten reinigen van uw dak of het vervangen van dakgoten en zinkwerk.

Daarnaast is het goed om erop te letten dat het dak zijn luchtdichtheid behoudt. Als er ongewenste luchtstromen ontstaan kan dit al snel leiden tot warmteverlies. U kunt zich ook afvragen of er asbest in uw dak zou kunnen zitten. Als dit zo is, kunt u het beste de hele dakbedekking laten vervangen. Tot slot heeft u soms, behalve een dakdekker, ook een architect nodig voor het plannen van dakrenovatie. Vraag uw dakdekker hierin om advies.

Contact met Jongsma Dakbedekkingen voor dakinspectie of dakrenovatie

Bij Jongsma Dakbedekkingen bieden we professionele resultaten en snelle service tegen een scherp tarief. Onze dakdekkers informeren u graag over de beste oplossing voor uw dak. Eventueel kunnen we dan gelijk met u meedenken over het gelijktijdig uitvoeren van andere dakwerkzaamheden.

Zoekt u met spoed een bekwame dakdekker om uw dak te inspecteren of renoveren? In Assen staan we bij Jongsma Dakbedekkingen voor u klaar voor iedere dakrenovatieklus. Vul het contactformulier in of bel naar 0592 - 23 02 02 en er staat zo snel mogelijk een vakman bij u voor de deur.